Om mig

Mit navn er Rachel Pryce Roed, jeg er 46 år, gift og har to teens. Jeg er tosprogede – min mor er irer/waliser, og min far er dansker – og vokset op også i Østafrika. Overgangen fra det internationale liv til livet i Danmark gjorde indtryk på mig, og derfor har mental sundhed og en bæredygtig livsstil haft min interesse i mange år.

Mental sundhed og bæredygtig livsstil har jeg interesse for på tre områder: Jeg har en vision om,

  • at børn, unge og voksne lærer at smide skrald i skraldespande, affaldssortere & får en forståelse i vigtigheden for bæredygtighed.
  • At alle, borgere, virksomheder, foreninger, erhvervsdrivende, kommuner, regioner, bydele finder deres egen bæredygtig livsstil til gavn for dem selv, deres kære og deres omgivelser.
  • At de børn, unge og voksne, som ikke trives, får den hjælp de har brug for til at de på sigt finder deres egen bæredygtig livsstil.

 

Vi har brug for alle – for at blive en klimavenlig & bæredygtig nation! 


For fjerde år er jeg koordinator for bæredygtighed på min folkeskole. I min bydel Frederiksberg inviterer jeg på skraldegå-, løbe- & gåture. 

Skraldegåturene skaber et lokalt fællesskab, som automatisk bidrager til vores jord. Hver gang vi går en skraldegåtur er det en dråbe i Havet, som gør en forskel. Det globale og det lokale er i princippet to sider af samme sag – ved at vi tænker globalt og handler ved at samle skrald lokalt – skabes der automatisk et lokalt og globalt fællesskab  på samme tid. Derfor giver det god mening at samle skrald. Mottoet er “en ren by, rent miljø & rent hav! 

Desuden bliver vi mental sunde ved vores agering, fordi vores fokus er på at vi handler ud fra et “vi – et os” og ikke et individualistisk “jeg”.  Vi er bevidste om og opmærksomme på, at vi alle er globale, lokale individer, og hvad vi gør påvirker alt og alle omkring os. I tilgift får vi balanceret vi vores nervesystem fordi kommer vi ud,  bevæger vores krop, og har kontakt til andre i vores bydel = kom og vær’ med. Det koster ikke noget, og det gi’r energi.

Ved at vi tager vare på os selv, hinanden og miljøet, er den bæredygtige livsstil i fuld flow hos både mig, dig og os. Enhver af os er en dråbe i Havet der Gør en forskel. Det er fremtidens tænkning! Det er uundgåeligt! 

I kan se mere på facebookgruppesiden: Dråben Gør En Forskel eller Frederiksberg: Bevæg dig for livet – Skralde-, løbe- & gåture.

 

Jeg tilbyder 2 foredrag:

  •  “Skraldegåture – hvorfor & hvordan” 
  •  “Mental Sundhed & Bæredygtig livsstil – det hænger sammen – hvordan?” 

 

Jeg tilbyder undervisning til virksomheder, foreninger, institutioner og butikker i 

  • Hvordan de kan blive bæredygtige til gavn for kloden, bydelen og deres ansatte. 

 

Desuden er jeg stifter og ejer af klinikken “Vejen til Mental Sundhed & Bæredygtig Livsstil”. Min vision er at de børn, unge og voksne, som ikke trives pga. stress, depression og sygdom, må få den hjælp de har brug for, for at de med tiden, må finde deres egen bæredygtig livsstil til gavn for dem selv, deres kære og jeres omgivelser.

For at se hele vejen rundt – neurologisk, biokemisk, fysiologisk og energetisk har jeg valgt at blive certificeret nordlys coach, terapeutisk nordlys massør, touch for health behandler og kostvejleder, og jeg er på vej til at blive ernæringsterapeut.

Det kræver uddannelse og et vågent sind for at se “stresset” og/eller “sygdommen” nuanceret. Vores sundhedssystem er uundværligt og lægerne og sygeplejerskerne er dygtige og dedikerede. Klinikken “Vejen til Mental Sundhed & Bæredygtig Livsstil” er et supplement til vores system.

I dag er stress og sygdomme mere komplekse end nogensinde før, og det er derfor nødvendigt at have flere tilgange og metoder til at se hele vejen rundt for at blive rask og/eller håndtere ens sygdom befordrende.

Du er velkommen, som du er, og med den udfordring du har. Jeg møder dig med en fast og blid hånd og et nysgerrigt sind.

En god ven, Sylvia Marina, siger, “Don’t wail until you’re sick to seek improvement to your energy, personal growth and focus – strive to feel amazing and have abundant energy. Your health IS the most important thing in the world, so book yourself a private appointment”.

For at følge op på den nyeste viden tager jeg løbende supervision og følger relevante efteruddannelseskurser. På Nordlys i  Silkeborg deltager jeg i Masterclass i massage & klang og er knyttet til en udviklingsgruppe. Jeg studerer ernæringsterapi for anden gang i træk på Center for Ernæring og Terapi, og jeg dygtiggør mig inden for Touch for Health hos Anne Hiitola-Pedersen & The International House of Kinesiologists.