Ernæringsterapi

Picture2

Jeg er kostpilot & læser for anden gang til ernæringsterapeut hos Mie Damhus og Karen Damhus på Center for Ernæring & Terapi i København.

Ernæring har jeg beskæftiget mig med de sidste 20 år, og jeg er stadigvæk forundret over, hvordan næring i dens enkelthed støtter op om det indre liv. At noget så elementært som en blodsukkerstabiliserende kost og tarmenes flora, dens elastiske væg og mikrobiataen øger ens mental, emotionelle og fysiske væren. Det fører til ro i hoved og krop, hvilket resulterer i mental sundhed og en bæredygtig livsstil.

1 million danskere har ondt i maven (tarmen):

Blandt de mest udbredte tarmsygdomme findes:
Morbus Crohn
Betændelsestilstand i tarmvæggen. Mindst 20.000 danskere. Større eller mindre stykker af tarmen hæver op og bliver fortykkede.
Colitis ulcerosa
Blødende tyktarmsbetændelse. Mindst 30.000 danskere. Tyktarmens slimhinde får sårdannelser med blødninger.
Irritabel tyktarm
Omkring 850.000 danskere. Hyppigere hos kvinder end hos mænd. Findes i flere varianter med forstoppelse, diarre eller vekslende.
Mikroskopisk kolit
Mikroskopisk betændelsestilstand i tyktarmens slimhinde. Op til 20.000 lider af sygdommen. Kronisk og vandig diarré fra 6- til 20 gange i døgnet. Periodisk krampagtige mavesmerter eller kvalme.

Man kan gøre noget ved det, og derfor tilbyder jeg sessioner. Jeg tager udgangspunkt i de udfordringer, som folk har: tarmsygdomme, angst, stress, depression, diabetes i 1., 2. & 3. grad, hudlidelser, osteoporose og forstoppelse m.m

En session starter med, at vi gennemgår, hvad målet er, og ser på hvad der spises og sammen gennemgår vi sygdomshistorien. Nogen gange går vi et led tilbage i generationen for at se, hvordan vi kan stoppe sygdommen, lindre smerten eller at lære at håndtere den på bedste vis.

Den første konsultation varer ca. 2 timer og prisen er 850 kr.

Anden gang varer konsultationen ca. 1 – 1 1/2 time og prisen er 650 kr.